Orașul Ryadh, capitala Arabiei Saudite, stat întemeiat în anul 1932 de Abdulaziz bin Abdul Rahman Al Saud, cunoscut sub numele de Ibn Saud, este o destinație ce oferă atracții turistice dintre cele mai variate, potrivite atât turiștilor în căutarea modernismului temerar asociat cu cultura lumii arabe moderne, cât și celor interesați de tainele arhaice ale acestor meleaguri
Palatul a fost ridicat în 1936, la patru ani după ce, regele Ibn Saud a pus bazele statului Arabiei Saudite. Este de remrcat că reprezentat reședința și sediul administrativ al monarhului timp de mai bine un deceniu, până la decesul său. Astfel, nu este deci deloc surprinzător că această clădire are statut de monument istoric în Ryiadh.

Palatul se află la 2 kilometri de orașul vechi Ryadh și la circa un kilometru de fortul Masmak. Palatul este de fapt un sistem de clădiri, cu destinații administrative și rezidențiale, totalizând 32 de camere, fiind conceput în stilul arhitectonic specific regiunii Najd, situată în centrul Arabiei Saudite.

Construcția reprezintă o destinație excelentă pentru cei fascinați de cultura lumii arabe, de istoria moderna a acesteia. În ziua de astăzi, după ce a trecut prin renovări susținute, palatul a căpătat un aspect arhitectonic modern. Totuși, acest edificiu exemplifică deosebit de elocvent ceea ce este, poate, cel mai marcant când vine vorba de cultura lumii arabe, un modernism orientat spre viitor care are însă puternici rădăcini ancorate în trecut. Trecutul de care se leagă întemeierea Arabiei Saudite, proces început odată cu recucerirea orașului, ocupat în 1891 de forțele conduse de Muhammad bin Abdullah Al Rashid, în urma bătăliei de la Mulayda.

Așadar, dacă doriți să cunoașteți mai bine cultura lumii arabe, vizitând un loc cu totul aparte, unde trecutul întâlnește prezentul pentru a privi spre viitor, Ryadh-ul este o destinație ideală. Cu o asigurare de călătorie, călătoria vă va fi lipsită de griji!