Elcos proiectează și produce tablouri de comandă manuale și automate, unități de control, sisteme de monitorizare de la distanță, încărcătoare de baterii, încălzitoare de apă, încălzitoare de ulei și alte componente pentru utilizare pe grupuri electrogene , pe motopompe de irigare , pe motopompe de protecție împotriva incendiilor (conform cu Standardul EN 12845) și alte aplicații ale motoarelor diesel industriale, cum ar fi sudori și compresoare de motoare.
În peste 50 de ani de activitate, au fost dezvoltate o gamă largă de soluții, toate proiectate și construite intern, dar întotdeauna în strânsă colaborare cu clienții, cărora li se oferă un serviciu de consultanță care oferă sfaturi cu privire la produsul potrivit pentru fiecare aplicație, precum și un serviciu complet post-vânzare.
Calitatea, fiabilitatea, inovația și simplitatea produselor Elcos, împreună cu viteza și eficiența serviciului, au contribuit la dezvoltarea afacerii ELCOS, nu doar în Italia, ci la nivel internațional.

Grupurile electrogene ELCOS se gasesc in mai multe versiuni :

  • ELCOS ECHO : grup electrogen necapotat, portabil, in varianta monofazata si trifazata. Este prevazut cu motor Honda, Yanmar sau Lombardini. Turatia motorului este de 3000 rpm. Este prevazut cu o gama larga de accesorii.

  • ELCOS ZIP : grup electrogen capotat recomandat pentru folosire in interior sau exterior , cu motor cu pornire electrica, diesel sau pe benzina. Motorul e Honda, Subaru, Kohler sau Lombardini.

  • ELCOS INTEL : grup electrogen monofazat si trifazat. Are 2 variante : varianta BF necapotata pentru uz intern si varianta SS capotata si insonorizata pentru uz intern sau extern. Rezervorul de mare capacitate (85 l) ii asigura cea mai mare autonomie din categoria de 3000 rpm.

  • ELCOS MASTER BASE : grup electrogen trifazat, necapotat, prevazut cu motor diesel de 1500 rpm.

  • ELCOS MASTER LIGHT : grup electrogen insonorizat, trifazat, prevazut cu un sistem de protectie la nivel scazut al carburantului in rezervor, nivel scazut lichid de racire etc. Are motor diesel de 1500 rpm

  • ELCOS MASTER SILENT : grup electrogen trifazat, capotat super-insonorizat cu carcasa sau in container insonorizat. Capotajul din otel galvanizat si vopsit in cap electrostatic ii asigura protectie impotriva infiltrarii apei.